Prevara vezana za Zaječarsko pivo

Zaječarsko svetlo-original

Zaječarsko svetlo-original

Novo- Zaječarsko niskopasterizovano

Novo- Zaječarsko niskopasterizovano

Limenka Zaječarskog svetlog

Limenka Zaječarskog svetlog

Zaječarsko pivo. Moje omiljeno u Srbiji. Bolje je i  od onog od kojeg ili jesi ili nisi a tek od onog što od njega muškarci znaju zašto… Ih, mnogo puta bolje a opet jeftinije. Ne sporim da Zaječarsko ima dobru recepturu ali čvrsto verujem da dobar ukus i konastantan kvalitet duguje i tome što se proizvodilo u maloj pivari u Zaječaru. U pitanju su bile manje količine piva koje je imalo vremena da se adekvatno skladišti i distribuira. Uz to presudnu ulogu za kvalitet piva obično ima voda. Zaječar je kraj izuzetno bogat vodenim resursim visokog kvaliteta a njihov gradski vodovod se napaja iz Grliškog jezera. To jezero je veoma čisto i napravljeno je kao akumulacija na Grliškoj reci- planinskoj rečici koja  snabdeva vodom ceo grad. Eto dobre vode za dobro pivo. Mnogi su me ubeđivali da današnje pivare imaju specijalne uređaje koje do te mere kontrolišu i menjaju svojstva vode da više nije bitno kakva se voda koristi kao izvor. U to ne verujem i smatram to krajnje nerealnim. Kvalitetna planinska voda protiv prečišćene dunavske mutnjare nikako ne može da izgubi. Čak i uz pomoć NASA tehnologije mutnjara ne može da potuče prirodu. Tačka.

Na prvoj slici, gore, videćete „zidarsku“ flašu Zaječarskog piva. To je pravo, originalno pivo proizvedeno u Zaječaru sa svim kvalitetima o kojim sam pisao u redovima iznad ove rečenice. Ono je ono što još uvek ima kakav-takav kvalitet  i predstavlja svetli primer pivarske industrije u zemlji Srbiji.

Druga slika predstavlja novo Zaječarsko-niskopasterizovano  pivo u takođe novoj ambalaži. Velika razlika je u tome što se novo Zaječarsko pravi u Novom Sadu, u bivšoj MB Pivari. To pivo sigurno nije i neće biti isto kao ovo koje se pravi u Zaječaru. Jasno, prvo zbog vode, drugo zbog toga što je plan da se isto pravi kao jeftinije pivo za tržište cele Srbije- dakle u velikim količinama-masovno i brzo.

Treća slika je limenka Zaječarskog piva koja se isto proizvodi u Vojvodini i stoga se na nju odnosi sve isto kao i za Zaječarsko-niskopasterizovano. Ipak limenke se pune u Inđiji od strane firme Terra Production d.o.o.  Jebem li ga.

Verujem da su receptura tj. sastojci isti ali ponavljam nije ista voda i sistem odnosno nivo proizvodnje što znatno menja kvalitet finalnog proizvoda. Što se tiče procenta alkohola- sve verzije imaju 4,5 % alkohola i oko 10,3 % ekstrakta.

Ovako o „novom“ pivu piše poslovni portal Economy.rs:

Zaječarska pivara, koja posluje u sastavu Ujedinjenih srpskih pivara, članice Heineken grupe lansirala je na tržište novo Zaječarsko niskopasterizovano pivo.

Zaječarsko je brend sa dugom tradicijom i nasleđem, a vrhunski kvalitet kojim se decenijama odlikuje stvorio je od njega brend koji predstavlja ponos regiona. Zaječarsko niskopasterizovano pivo, koje se proizvodi u pivari sa tradicijom dugom 115. godina, od sada će biti dostupno kupcima širom Srbije.

Zaječarsko niskopasterizovano pivo puno je života, baš kao i kraj iz koga potiče. 

Ha, ha, ha, haaaaaaaaa!

Čisto sranje i brutalna laž. Marketiško bulažnjenje. Kakvoj pivari koja traje 115 godina? To pivo stiže iz pivare koja se tek izlegla. Proradila je 2003. godine kao najmlađa i najmodernija pivara u Srbiji. Korisiti novosadsku česmovaču a smeštena je takoreći u industrijskoj zoni Novog Sada, pored samog auto-puta.

Pićemo pivo koje se prodaje kao Zaječarsko a realno je novosadska brlja za mase. Uništiće i ono malo reputacije koje je pravo Zaječarsko izgradilo teškom mukom. Klasična hiperprodukcija sjebaće još jedan stari brend i tradiciju dužu od jednog veka. Pohlepa je čudo. Nepresušna je i beskonačna.

P.S.

Sve gore navedeno su fakti i mogu se proveriti ozbiljnom, temeljnom pretragom na netu u kombinaciji sa jednostavnim čitanjem podataka sa ambalaže za pivo. Uz to – ja sam iz Novog Sada. Da ne bude nekih sumnji o zaječarskom lokal-patriotizmu.

79 thoughts on “Prevara vezana za Zaječarsko pivo

  1. Zajecarsko pivo je vrh, mi na Kosmetu ga pijemo vec pola godine, nekada je i Pecko bilo, ali sada je ruina. Jelen i Lav su cista hemija, tako da ovdasnje pivopije piju samo malu proizvodnju, jer jedino to garantuje kvalitet piva. Uz to je i jeftinije. Toliko

  2. Dragi prijatelji, nazalost i ovo pivo u tzv. ‘zidarskoj’ flasi, od nedavno je takodje falsivikat. Upropastili su i ono malo sto valja. Ne smemo da pijemo, niti da jedemo, niti da se oblacimo kvalitetno u ovoj ‘nasoj’ zemlji. Tuga. Bio sam veliki ljubitelj ‘zajecarskog’. Nemci kad nemaju pivo kazu – imamo heineken. NIGDE u Minhenu nisam video heineken da se prodaje bilo gde, ni u samoposlugama ni u pivnicama. Toliko

Postavi komentar