Balega(r) je iz raja izašla

 

Image

 

Vest iz današnjeg Blica:  Galaksija Mlečni put vodi insekte balegare da kotrljaju kuglice izmeta u pravoj liniji, tvrde naučnici. Ovi sićušni insekti u stanju su da se orijentišu prema svetlosti naše galaksije i kreću u liniji usklađenoj sa njom, prenela je “Nacionalna geografija”.

Konačno sam saznao kako to rade. Skotovi rolajući. Malo, malo pa su u nekom filmu ili emisiji o divljem životu i uvek kao nešto valjaju. Što je najgore oni ta govna rolaju naglavačke. Brzi su mamu im govnarsku. Kad ozbiljan, zreo balegar dohvati balegu, ne bi ga stigao ni Brzi sa sve kačketom. Treba imati na umu da balega koju gore pomenuti insekt vešto vozika ume da bude i 50 puta teža od njega. Sunac ti… Kakva teretana, kakve gluposti. Svi na stajnjak pa da vidiš snage i kondicije.

Uvek sam se divio balegarima na umešnosti, snazi, istrajnosti. Govna na stranu. Ajde što sam ih ja poštovao ali što su ih drevni Egipćani smatrali svetim bićima  te verovali da su balegari otelotvorenje boga sunca – Kheprija. Ovo naučno otkriće koje bez turnke sumnje kaže da oni koriste Mlečni put da se orijentišu noću prilikom guranja svog dragocenog govanceta i to se tako kreću savršeno pravom putanjom samo potvrđuje da su Piramiđani imali pravo. Suviše je tu sranja nagomilano da bi bilo tek tako slučajno.

Eeeej, rolati izmet uz pomoć zvezda?! Naglavačke? Pedeset puta teže od tebe? Ma jebeš cirkus. Bog pa bog. Već zamišljam scenu dva balegara u noćnoj vožnji krstare pustinjom. Mlađi, sitniji da ne kažem zeleniji – Kapetane otelo mi se ovo sranje kontroli! Beži mi malo u desno.

-Arrrr, jesi li normalan bal(eg)avče jedan? Savij odmah ka Mlečnom putu. Dva rola u levo i punom parom ka severo-zapadu. Hoćeš da nam balega uđe u Petu kuću  pa da nam Uran bude u poziciji ascendenta? Hoćeš da izginemo? – besno će stari bradati kapetan, širom pustinje poznat kao Govnobradi.

Izvinite kapetane malo sam zadremao, neće se ponoviti. -sramno izusti mladi balegar i snažno pogura loptasti izmet nogama.

U suštini ovo je bilo potpuno nepotrebno i odvelo me je daleko od teme. Nisam kriv. Jače je do mene.

Dakle, poštovanje za simpatične skarabeje i njihove lopte balege. Kako bi lepo bilo da dođe par hiljada iskusnih, prekaljenih balegara u Srbiju i pokupe sva naša govna. Prvo ova iz glavnih fotelja i Skupštine pa onda da počiste  i opoziciju. Verujem da bi se i balegari složili sa mnom da su to sve ista govna. Kakva bi to bila noć. Pod budnim okom meseca armija skarabeja očistila Srbiju od vekovnog taloga. Dan sviće dajući veru u novi početak.

 

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s