Bill Maher

Ovu stranu posvećujem Bilu. Živeo legendo!

William „Bill“ Maher, Jr. (Bil Mar-na srpskom)

američki komičar, voditelj, politički komentator i autor nekoliko knjiga. Njegova biografija je toliko obimna da neću ni pokušati da je izlistam na ovim stranama. Ako ste zainteresovani da saznate nešto više o njemu proguglajte malo njegovo ime ili pratite ovaj link http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Maher.

Bil u akciji

Bil u akciji

Koji je razlog da baš njemu posvetim celu stranu na blogu? Pre svega, ovaj čovek je vrhunski primer intelegencije, slobodoumnosti i duhovitosti upakovanih u jednu osobu. Njegov rad i društveni angažman, borba za slobode ugroženih i neverovatna hrabrost da uvek javno kritikuje one koji čine nepravde u ljudskom društu, da kaže sve ono što jasno vidi makar celokupna svetska javnost bila protiv njega, čine ga retkom pticom u ovom našem ne baš veselom svetu.

Nema teme koja je za Bila tabu, niti osobe koja može da se skrije od njegovih dovitljivih i oštrih komentara. Najpoznatiji je po političkoj satiri i socio-političkim komentarima.

Možete ga gledati u političko-himorističkoj emisiji Real Time with Bill Maher koja se emituje na HBO kanalu ili jednostavno skinuti svaku novu epizodu sa torrenta.

Religulous (2008)

200px-Religulous_poster

Dokumnetarni film, za koji je scenario na pisao Bil Mar, koji uzgred glumi i glavnu ulogu. Režiju je potpisao Larry Charles (režirao film „Borat: Kulturno osvajanje Amerike za dobrobit veličanstvene nacije Kazahstana“ a bio je i scenarista u humorističkoj seriji “Seinfeld”).

Definitivno, jedan od najboljih dokumentarnih filmova koje sam pogledao u životu. Otišao bih i dalje pa rekao da spada u npr. 100 najboljih filmskih ostvarenja ikada. Iako vrlo jednostavan, film obrađuje uvek osetljivu temu religije. Samo Bill može da napravi ovako duhovit  a poučan film o vrlo komplikovanoj temi kao što je religija. “Religulous” pored obilja humora, poseduje dubinu i snagu a utisak koji vas obuzme na samom kraju, kad krene odjavna špica trezni i tera vas da se dobro zamislite.

Predlažem svakom da obavezno pogleda ovaj film. Možete ga naći na torrentu a postoji i dobar titl na srpskom.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s