Noć je Dan. Dan je Noć.

To je pojava koju primeti svaki pristojan rob ili niskoplasirani pripadnik modernog neoliberalnokapitalističkog društva. Ustaješ kad spavaju petli da bi pošao na posao a s istog dolaziš  kad drugarice sove krenu da love. Dobrodošao u moderno društvo.

Kapitalizam na steroidima, našikan dopom udara po celom svetu. Vreme je da, poštovane dame i gospodo, ili napustimo moderne tokove ili postanemo sam tok.  Građansko društvo i sloj, više ne postoje. Polako ali sigurno ulazimo u varvarske vode gde vladaju zakoni jačeg em silnijeg. Radi se ponovo za šaku pasulja  i komad hleba.  Standard ponovo pada, umesto da raste ili bar stagnira.

Pitanje je šta želiš za sebe?  Stvari sigurno idu na gore. Život je jedan. Proživi ga kako valja. Selo je uvek alternativa. Jedino bezbedno utociste. Naturalna proizvodnja ponovo uzima važno mesto u istoriji.  Proizvedi sa sebe i svoju porodicu a sve preko (ako ičeg i bude) menjaj za ono što nemaš. Novac kao roba sve manje postaje bitan.

Ima li tu ičeg primitivnog? idemo li u nazad? Da li je sunovrat teško predvideti?  Ili mi odbijamo da poverujemo u ono što nam se odvija pred očima?

Negde. Jednom. Puknut će tišina i označiti kraj čekrka. Namotaj živaca ima svoj završetak. Kao i uvek u istoriji, iz kraja rodit će se novi početak. A ljudi….lica, samo su milisekunde u decenijama beskonačnosti.

Svako za sebe. Sam, kao kap u okeanima beskraja. Nedaj se nikada. Imaš to da jesi. Da postojiš. Duni kao vetar, zareži u mrak. Budi trag.

To što si mali ne znači da treba da izblediš bez glasa.

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s