Pogled kroz flašu – Šeikherezada

A kakvi su vam ovde uslovi za proizvodnju kamiljeg kačkavalja?

A kakvi su vam ovde uslovi za proizvodnju kamiljeg kačkavalja?

Današnji dan prelomljen u nekoliko pasusa, posmatran kroz nepogrešivu flašu Zaječarskog piva. Hladnog. Sa terase. Boli me grlo. Pijem bez obzira na obzir. Muškarčina. Sutra- antibiotici, 900 mg-ski Panklav i curikava njonja. Tako to rade neustrašivi šonjavci.

Šeik nedelju dana ne izlazi iz novina. Koje god da sam uzeo – on pilji u mene. Dal’ je u belom čaršavu ili zvezdinom dresu, na kamili ili tenku- nije bitno. Hoće da ulaže. Lepo, nek dođe i uloži ali daj malo oladite sa tim proseravanjem da pratite čoveka šta god da radi. Prvo se dva dana pisalo da dolazi. Onda kreću špekulacije sa kim dolazi, na čemu dolazi, u čemu dolazi, kako se češlja, kakvo mu je venčanje bilo, kako mu se zove omiljena kamila, koliki mu je harem, koliko se puta dnevno tušira???? Pomislih –  samo da dođe te da stanu sa nagađanjima i šupljim opisima, mame im ga tračarske.

Stigao šeik privatnim avionom. Kad se tek onda raspisalo svuda i svašta. Te koliki mu avion, koliko članova posade , kolika je delegacija, gde je odseo, koliko puta kaki, koliko puta piški, jer sedi dok piški ili to podnosi stojeći, šta ima kući od kompanija, šta mu radi brat, na kojoj strani jastuka spava, ide li u podrum bos, plače li kad gleda Sulejmana (mada je to glupo pitanje- svi plaču,  neko od muke a neko što je debil), pije li puno kisele vode, šta voli od biznisa, gde lovi, voli li fudbal, Mesi ili Mesi itd. To se tako sraćkalo jedno dva dana da bi treći dan pred njegov odlazak počelo sa nagađanjima šta će Čaršavdžija da pazari na našem bazaru? E onda su se tu vrtele kojekakve ideje tipa od krave do aviona da bi se Šeki pokupio i odleteo uz blagoslov Alaha.

Joj što sam bio srećan… Nije on ništa kriv. Čak je i simpatičan čovečuljak (podseća me na Džeja u čaršavu), ali ovi naši tabloidni mediji i onako nema šta da pišu pametno pa udaviše. U jednom momentu sam očekivao da mi se pojavi u ogledalu, dok se brijem. Jebem ti jeze. Valjda bi se sav isekao.

Taman kad sam dušom odahnuo, čitam u novinama malo detaljnija nagađanja o šeikovoj predstojećoj šoping turi po Srbiji. Pa onda kreće priča o Mlađinom junačkom letu u Emirate, i OPET pretpostavke šta će da se dogovore, za šta su zainteresovani, kako će oni to da urade itd. Još se i ne zna šta tačno kupuju, ni koliko, ni šta će s tim  a svaki se kurac bavi razmišljanjima o detaljima tih ugovora i pregovora. Čekajte malo majku mu. Daj da dođe do dogovora pa ćemo onda da pljujemo i razvlačimo sve po prašini. Prvo neka prave informacije stignu do naših pametnih glavica pa ćemo onda svi da budemo selektori.

Ovako, kako je ovo krenulo, ima sve da se pretvori u priču iz Hiljadu i jedne noći pa smo ga najebali. Neće moći pošten čovek ni na šolju da ode, ima šeik da ga gleda sa nastrovne strane i da ga bodri- „To majistore, stisni još malo! Ajde poguraj još cent pa da čitaš kako mi je Vučić najjači drug ali sutra ipak ručam sa Dačom. Jebi ga on je premijer. “  Zamislite sad takvu rabotu u narednih hiljadu i jedan dan.

Jebeš mi sve ako ne bi štrajkovao uzdržavanjem od sranja. Pitanje je koliko bi izdržao.

Advertisements

5 thoughts on “Pogled kroz flašu – Šeikherezada

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s