Prognoza za Novu 2013-tu: Sunčano-nikad bolje

 

 

Sale i Žele

Sale i Žele

Pripreme za doček  lepe nam 2013. su odavno počele. Entuzijazma nikad nije bilo više. Možda što smo preživeli majansku prognozu o smaku sveta i izvukli se bez ogrebotine, možda što je naredna godina sigurno ona u kojoj će Srbija konačno izaći iz krize…  Ma ne znam. Mnogo sam srećan. Oseća se u vazduhu  zdrava, pozitivno naelektrisana godina  ekonomskog prosperiteta naše lepe zemljice.  Da li to drugi vide?  Ja znam da će nam biti mnogo bolje. Čujem to i vidim na dnevniku, u novinama. Naš premijer Dača kaže da ćemo imati najveći rast u regionu sledeće godine. Eeeeej!  Pa  to je lepa vest.

Mrka najavljuje vozove koji  jure neverovatnih 160 km na čas kroz Srbiju, dopingovani ruskim kreditom. Konačno ću da projurim  vozom pored biciklista  koji me godina prestižu i ostavljaju da sedim u prašini u tim istim vozovima. Jebite se dvotočkasti bezmotorci.  Došao je dvadeseti vek i za srpsku železnicu. Nema više vožnje od dvanaest sati između dva grada udaljena šezdeset kilometara.  Tesla bi bio ponosan na nas. Napredni smo, nego šta.

Pregovori oko Kosova idu poprilično dobro. Dači(ć) i Tači drže stvari pod kontrolom. Lepa atmosfera na njihovim sastancima je za pozavideti. Medenjaci i med, svuda.  Prelazi se integrišu, Ameri srećni, EU-kako kažu Ameri, isto srećni.  Doduše ima problema oko spomenika OVKovcima u Preševskoj dolini ali i to će Dača brzo da ispegla. Premijer će sigurno da izravna situaciju u potpunosti.

Predsednik  Toma se odlično snalazi u novoj fotelji. Po uzoru na svog učitelja  Koštuna Prvog Ustavobranitelja, piše platforme, memoare, deli savete i prekore. Prosto ga milina gledati. Vole ga i stari i mladi. Da mi je neko rekao da će Toma ovako  da drma Srbijom, ja bi prekinuo glasačku apstinenciju pa glasao za našeg predesenika onako na sabajle.

 

EU nas željno iščekuje. Žele iskreno i bez rezerve da nas pozdrave kao novu članicu, u njihovoj uniji  šarenih duga, osmeha, jedinstva i međudržavnog poštovanja.  Trepere od sreće što smo konačno uneli pravi kurs u naše istrumente za navođenje. Borba protiv korupcije, oštre ekonomske reforme, izgradnja   saobraćajne infrastrukture, pomirenje sa susedima. Zrela Srbija je potrebna Evropi. Stižemo da vas spasemo eunijaši, nebojte se.  Poštena je i pravedna srpska ruka spasa. Držite se, eto nas.

Dakle, gledano strateški i ovako ..generalno jel, odlično nam se piše. Izađem, bezbrižan, napolje do Matijevića da kupim koju kilu mesa za sutrašnji ručak, kad ono gužva neviđena. Ne može se ući u mesaru. Čovek na čoveku, čovek uz čoveka. Dva radnika upumpavaju kisonik u mesaru sa crevima da se ljudi  ne poguše. Ubacili jednog saobraćajca da malo kontroliše red i redove. Gledam, ne verujem. Jebem ti , mora da dele za džabe. Priupitam “komšiju” na ulaznim vratima o čemu  se radi a on kaže da je to standardna predpraznična gužva. Dve mesare dalje, kupim meso za pet minuta i platim ga trideset dinara skuplje. Voli narod redove. Ostalo nam iz devedestih ta strast ka stojanju u zadihanoj masi pomahnitalih sakupaca, cimanju za revere, psovkama…  Sad treba tek tako da uđemo u mesaru i kupimo meso za dva minuta. Šta onda da radim? Da idem kući? Koji kurac, gde je tu zabava, adrenalin?  Nisu li nas još Turci pet vekova učili da se ništa ne kupuje bez cenjkanja, graje, raje, i po koje psovke.

Dođem kući, pristavim ručak pa ajde da vidim šta ima na tv programu za “dan dočeka”.  Jao kako sam se obradovao! Na Pinku sve još ružičastije nego ikad. Lea Kiš ALL STAR Show u punom sjaju. Pa jel može bolje od toga? Može bre.  Grandovo narodno veselje. Preko dvestopedeset folk  “zvezda” zabavljaće nas dok složno kao jedan pevaju i skaču pod dirigentskom palicom, najvećeg  folk gurua na svetu- Saleta Popovića. Srce mi zaigralo od sreće. Ne treba meni ništa više.  Jebeš RTS i Prvu i ostala sranja. Odlučio sam ja kao iz topa.

Fala bogu pa je Mitrović izašao iz bolnice.

 

P.S.

Kad bi još Pahomije došao da pofajta Saleta i veselje narodno…  Ih, mislim da bi i Džej od sreće porastao.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

=-[]

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s