JOŠ JEDAN DOSADAN DAN

global_disaster

Nema pregovora sa EU do kraja 2013. –glavni je naslov u svim dnevnim novinama u Srbiji. Rekla je Merkelova, simpatična matora kornjača pomalo gestapovskih navika da je to manje više nemački stav a boga mi i šire. Slažem se i još jednom se slažem sa svim što su tamo negde isti naveli kao uslove za dalji napredak Srbije ka EU.

Međutim, postavlja se pitanje da li je sada EU nama toliko bitna kao i pre deset godina? Ima li istu težinu ta magična Evropska Unija za nas kao i pre deceniju? Donosi li nam isto kao i onda i šta nam uzima?

Čini mi se da je pitanje ulaska u sve kompaktniiju i natpriorodno jedinstvenu uniju evropskih naroda s razlogom palo na neko peto mesto liste najvažnijih pitanja koja muče prosečnog građanina Srbije, odmah iza 1. Šta jesti danas? , 2. Kako naći ikakav posao?, 3. Zašto cene rastu svake nedelje?, 4. Koliki košta kilo bademovih koštica u Tasmaniji?.

Muslimanski fanatici, kojih ima izuzetno mnogo po celoj planeti, postaju sve razdražljiviji. Počeli su da pale i ubijaju i za mizerno glupe razloge. Sad im je bio dovoljan razlog što je neki polupani kvazijevrejski ex-aktivista  iz SAD napravio očajan, ubogi  klip tematski orijentisan ka vređanju  Muhameda i okačio ga na net. Vau, a jeste li videli kako nepoznati  kuroje ,evidentno azijskog porekla, trpa kitu u usta mrtvom šaranu i pri tome recituje stihove iz biblije? Ne vidim da su neki hrišćanski fanatici tražili da se ribofil  spali na lomači ili skuva u kotliću zajedno sa šaranom a onako usput digli u vazduh nekoliko obližnjih ambasada recimo Kine, Japana ili pak Singapura.

Po cenu da budem ritualno pročišćen plastičnim eksplozivom :

Da vam nije upao pesak u vaginu? Puno žulja i iritira? Operiti se ponekad jebote i dozovite se pameti.

Idiotima iz najmoćnije države koji se svakodnevno izvinjavaju i mole za oproštaj mogu samo da kažem da ste veći debilitanti od pomenuti polumesečevih fanatika. Zar je potrebno izvinjavati se za nešto što niste uradili i to još nepismenoj zaslepljenoj rulji sa bakljama koji vas ionako ne slušaju?

Po Španiji i Portugalu ljudi digli glas protiv nenormalnog stiskanja kaiša koji preti da preseče stomak u dve pole. Dosta ljudima  globalnog liberalnog kapitalizma koji je probio i nebo kao poslednju vidljivu granicu.  Bahatom bogaćenju elite nema kraja a narod neka se stisne još malo. Inženjeri  i  profesori ,nema posla za vas no  lopate u ruke pa ajte nešto zaradite da imate leba za večeru. Ne brinite tu su bankari da vas brižno nadgledaju iz njihovih poršea  ili apartmana fino ušuškanih na četrdesetpetom spratu staklenog nebodera.

Kad bi se samo u celom svetu digao normalan radni narod i upao u banke i finansijske institucije pa  polomio i porušio sve odreda. Treba rušiti sistem  koji je mutirao u kapitalističko ropstvo i tihu diktaturu skrivenu pod oblandama demokratije. Nema tu više sloboda i  prava.

Kako stvari idu možemo samo da se molimo Hristu, Budi, Jehvi pa čak Alahu samo nemoj da je neko spomenuo onog što  po profesiji  proriče sudbinu a ime mu počinje na M.

Ne verujem da će neki od njih priskočiti u pomoć  ali hej, to je kao loto. Ne možeš da dobiješ ako ne igraš.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s