Zlatni lav-strašan lav

Pravi lav

Konačno lav sa pravom grivom

Kompanija Carlsberg Srbija izbacila je prošle nedelje novi proizvod –Zlatni lav. Dugo očekivani pivkan došao je posle ozbiljne kampanje u kojoj su navodno 400 sretnika iz zemlje Srbije izabrala karakteristike novog lava. Nisam baš sklon da poverujem u tu priču (oni koji jesu treba ozbiljno da razmisle o izbacivanju cucle iz svakodnevne upotrebe ) ali moram priznati da je sa marketinškog aspekta priča dosta dobra. Pohvala za inovativnost u svakom slučaju. Mislim da se svakom već smučila klasična srpska reklama za pivo u kojoj nekoliko likova pije pivo a oko njih se pojavljuju pohotne cice ili komšinice u zategnutim majicama i s grubo istaknutim bradavicama (tu uvek proleti neka fudbalska lopta) uz više nego obavezan šlagvort: „muškarci znaju zašto“  i sl. Pa ne znamo zašto a do đavola još manje znamo zašto su vam reklame tako glupe, dosadne i antiinovativne.

Ipak vratimo se samom pivu. Zlatni lav je klasično svetlo lager pivo sa oko 5 posto alkohola i više nego standardnih 11 posto ekstrakta. Tamnije zlatne boje i prijatnog mirisa, razlikuje se od svog starijeg brata i po gorčini. Dok klasični lav ima oko 18 IBU (internacionalna jedinica za gorčinu) zlatni novitet ima najmanje 22 IBU. To se da lako primetiti ali to ga i čini znatno ukusnijim. Moram naglasiti da je ovo lav pivo pitko kao i tradicionalno lav pivo ali sada još ima i duboku zlatnu boju i osvežavajući ukus koji definitivno dolazi od više hmelja. Cena flaše je od  48-50 din. u većini marketa pa mi se čini da je Carlsberg napravio pravi potez. Jedina zamerka je što je ambalaža suviše slična klasičnom lavu i ne izdvaja se na prvi pogled.

Oni koji pretežno piju Jelenka primetiće da je zlatni lav gledano pre svega po ukusu, direktna konkurencija upravo Jelen pivu. Biću hrabar pa reći da je Carlsberg ovaj put prevazišao i sebe i konkurenciju.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s