Orah za glavu

Imaju i rupice za oči

Ovako izgleda par britanskih veverica kad jedu kokosove orahe. Ovo mi izgleda toliko simpatično da bih voleo da vidim i većinu naših politačara sa kokosovim šlemovima na glavi. Naravno, njima bi trebali mnogo veći orasi i veće rupe za oči i usta, ali mislim da bi većina građana ove naše Insanije vrlo rado prihvatila da se za ovo izdvoje sredstva iz budžeta ako bi to značilo da recimo svi poslanici  u skupštini moraju da za vreme sednica nose na glavi  kokosov orah. Takođe, bilo bi potrebno uvesti pravilo da svi političari kada se pojavljuju u medijima, moraju da nose isti na glavi. To bi nesumnjivo stvorilo mnogo vedriju sliku za  građane i ulepšalo im svakodnevnicu.

Naravno, trebalo i dozvoliti određene slobode u vezi sa dekorisanjem i individualizacijom kokosovih oraha. Svaki političar bi imao pravo da po želji doda neke šljokice, ofarba orah u željenu boju ili da izgravira nešto u njegovoj kori. Zamislite kako bi vam samo ulepšalo dan da kad slučajno prebacite na direktan prenos iz skupštine vidite svih 250 vrednih predstavnika naroda sa kokosovim orasima na glavi kako slušaju Velju Ilića koji drži reč stojeći za govornicom sa ogromnim kokosom umesto glave i ispušta neke prigušene zvuke iz svoje „kacige“. Zamislite Tomu Nikolića, Koštunicu i Tadića u javnoj debati  sa  koko-kacigama na glavama i u skupim odelima sa sve kravatama kako mumlaju kroz male otvore za usta. Koštunicu i ovako niko ne razume a orah bi ga znatno prigušio. Nikolić bi uspešno sakrio facu pa bi možda i dobio neke od budućih predsednčkih izbora a Tadija bi imao najlepši kokos.

Dušu dao za Veljinu glavu, samo još fale rupice za oči

Ah, kad neka stranka predloži ovakavu ili sličnu ideju u svom predizbornom programu, biće to dan kad ću ja ponovo izaći na izbore.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s