Čekajući Avatara: Novi bioskop u Novom Sadu

Lep grad Novi Sad. Nije ni mali grad Novi Sad ali nema bioskop. Sramota da ne može biti veća. Naravno u bioskope ne računam konferencijsku salu na SPENS-u u kojoj puštaju filmove za 20o dinara i zovu je bioskop „Vojvodina“, ili nedao nekom bog „Jadran“, muzejski primerak komunističkog bioskopa iz 1956  (tu negde). Ovde se pored maltretiranja čula prilikom projekcije može često pokupiti i neka davno iščezla bolest, duboko skrivena u 2 mm „debelom“ tapacirungu pedesetogodišnjeg sedišta. Ovaj divan ugođaj koštaće vas samo 200-250 dinara. Neprocenjivo.

divan enterijer

Mislim da je enterijer mog stana barem malo prijatniji

Bioskop „Jadran“ u punom sjaju dočekao prvu deceniju 21. veka

Nakon mnogo muke i čekanja beogradska firma Art Vista koja inače gazduje i Roda cineplexom (tkđ. iz Beograda) počela je izgradnju krajnje nadrkanog i super modernog bioskopčića na mestu bivše Arene. Sad se samo treba strpiti dok se isti ne otvori a to je najavljeno za april mesec ove godine.  Nisam po prirodi nestrpljiv ali je dolazak Avatara u 3D tehnici samo produbio moje bolne rane. Opet sam počeo da razmišljam o budućnosti i čekanju da ponovo dobijemo status grada, jer grad i nije grad ako nema bioskop. Tako, sve plačući i grickajći tablu čokolade od 200 g, googlao sam i tražio podatke o rodacineplex-u i maštao kako li će naš bioskop da izgleda. Moram priznati da sam bio impesioniran Rodinom cinebionjom. Wall to Wall platno, dolby digital EX i DTS procesori zvuka, luksuzna IRWIN sedišta, vrhunski projektori i naravno 3D.  Slike govore hiljadu reči.

Valjda će i naša rodica da bude ovakva.

Valjda će i naša rodica da bude ovakva.

Nisam oduševljen – RASPAMEĆEN SAM!! Ovo je svemirski brod koji toliko čekamo da nas spase i odveze na drugu planetu. Beam me up, Scotty! Spreman sam da se uvalim u to sočno sedište i uronim u zvučne i video efekte nove generacije. Dosta je bilo skemlija i hoklica! Hoćemo da osetimo svoje dupe posle projekcije a ne da ceo film provedem prebacivajući oslonac sa jednog guza na drugi i da pola sata posle vršim reanimaciju komatoznog dupeta. O ostalim stvarima ne smem ni da počinjem.

Čekaćemo te nestrpljivo cinerodice. Samo  da od svega ne ispadne prvoaprilska šala.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s