Selja ponovo jaše

Ovako se bre pije...

Ovako se bre pije...

U Srbiji nikad nije dosadno. Svega može da bude  ali dosade nikad. Jedan od glavnih pajaca naše estrade, čovek koji zdušno brine da nas dosada i mirna svakodnevnica ne prožderu je bivši ministar Velja Selja Ilić. Ljudi, pa ja stvaro nemogu da verujem gde čovek crpi svu tu energiju i kreativnost. Da je pismen, sigurno bi bio novi Ivo Andrić. Da ga je neko naučio da slika u najmanju ruku bi zasenio Pikasa. Bilo kako bilo, Velja je spontan i prirodno bahat čovek koji je pukim slučajem završio u politici. Zna se da su svi političari ljigavi, namazani i da spretno skrivaju svoje bahatluke ali Veki, taj biser srpske politistrade se ne trudi naročito da prikrije fleke. On je uveo bahatost na velika vrata. Bije  novinare, psuje k’o kočijaš, deli pare pred kamerama a sada je počeo da proganje žene na pešačkom prelazu i da se fizički razračunava sa učesnicima u saobraćaju, koji mu se nađu na putu. Ako sve ovo nije dovoljno da postaneš direktor katedre za sveopštu bahatost i nekulturu, onda stvarno ne znam šta jeste.

Problem je što je Selja u nedavnim incidentima pokazao još jednu skrivenu osobinu za koju do sada, šira javnost nije znala. Naime, Veki je tvrdio da je ON napadnut (iako je čovek za koga je to optužio, bežao od Velje i zvao policiju) i izjavio da će ako ga policija ne zaštiti, sledeći put pucati (nadajmo se samo iz pištolja). Evidentno je bivši ministar potpuno poludeo i čini se da ima maniju gonjenja (ili to ili je počeo da uzgaja indijsku konoplju u svom šljiviku ). Nezgodno je, što se kod njega ta manija ne ispoljava u iluzijama da ga neko proganja već pretežno u želji da on proganja sve oko sebe i povremeno , izgleda i zapuca.

Šta je uzrok bolesti, teško je sa sigurnošću reći ali se među rajom priča da je udarac u glavu zbog kojeg je magistar Ilić zaglavio u bolnicu pre nekih četiri meseca verovatno bio okidač. Od tada Velja veruje da ga proganjaju i u skupštinskoj menzi, što jasno govori kakvo je stanje u njegovoj glavi. Mislim, ako negde vlada blagostanje i zen atmosfera to je sigurno u skupštinskoj menzi. Tu nema besnih i opasnih ljudi. Svako ko ode tamo na ručak i pojede isti u realnoj vrednosti od 1500 dinara za 200, taj mora da je srećan. Čak su i sami poslanici priznali da u menzi zajedno sede i veselo ćaskaju (i žvaćkaju) najljući protivnici iz skupštinskih prenosa. Naravno, onog momenta kad nogom kroče van menze počnu da se gurkaju, kreću psovke i ono tipa „Šta je bre ti prljavi demokrato, sad ćeš videti za govornicom!“. „Šta si rekao radikalno kopile? Nemoj da ti zabijem taj bedž Šešelja u dupe.“ Petogodišnjaku je valjda jasno da je The Skupština ista kao i kečeri na Foks-u. Jedine bitne razlike su što se kečeri stalno šetkaju u gaćama i nemaju tako dobru menzu kao naši poslanici. A naš magistar se i među svojima uplaši pa se raspali za govornicom i toliko pretera da se čak i eks premijer Voja iznervira i dobaci: „Veljo, ajde molim te sedi malo. Radiš to previše ubedljivo. Razbićeš nam prenos. Dođi da popiješ čašu vode pa ćemo u menzu na branč i partiju šaha.“

Odkud osobi  u ovakvom delirijumu oružje, i koliki je zapravo njegov arsenal , ne mogu ni da zamislim.Kad se ovome pridoda i džip u kojem ga stalno viđaju, nekako ne uspevam da se otmem utisku da će posla imati i lekari i policajci. Nadajmo se samo da će Veki da se izduva u šljiviku. Bolje da trese šljive nego nečije šije.

Advertisements

One thought on “Selja ponovo jaše

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s