Fantastična trojka

Ubi nas kriza, kažu ekonomski stručnjaci a vidimo valjda i sami, što po sebi što po ljudima oko nas. Protest za protestom. Zatvaranje fabrika. Otpuštanja. Treba biti iskren pa reći da je ova kriza tek počela. Kažu biće gore.

diana-x

Super. Kriza nas neće ubiti, preživećemo i ovu. Ima samo jedan problem: Sve razumne vlade u svetu sprovode snažne i oštre mere smanjivanja budžetskih troškova (čitaj- seča adminstracije) i trude se da olakšaju posrnuloj privredi a naša, predvođena velikim ekonomskim magovima, poznatijim kao Fantastic treesome (Mirko Muta Cvetković, Mlađa Krađa Dinkić i Diana Ogulinarod Dragutinović) se svađaju, obećavaju, planiraju, uveravaju javnost, jebavaju sojke. Premijer Muta je najaktivniji ali u kuvanju kava i nošenju tacne. Kad god mu Tadija dolazi u kabinet (a to je svaki dan-na dnevni brifing) obriše svu prašinu i posluži kafu i ratluk, k’o da radi s tacnom dvadest godina. Omiljen je među osobljem. Dobar je i na konferencijama za štampu. Nema teorije da konferencija traje duže od 20 minuta jer premijer toliko mumla i nabada da svi oko njega zaspu. Televizije šalju posebno opremljene kamermane, sa po 20 limenki red bula i treš metal muzikom u ipodima, kako bi ostali budni. Mada, moram priznati , meni je on nekako simpatičan. Sve onako čupav i mumlav. Ne može čovek na njega ni da se naljuti. Podseća me strašno, na Čubaku. Tadija mu onda dođe kao Harison Ford. Hm..stvarno liče.

Krađa Dinkić, je najjači lik u Fantastičnoj trojci. Njegove supermoći su neprevaziđene. Taj što vidi, njegovo je. Čovek zvani Procenat. Priča se da je zajebo mnoge ministre i iz Miloševićeve vlade. On kad uzme procenat čoveku ostane za kiflu i jogurt. Ipak, Krađa je veliki šoumen. Svira gitaru, komponuje, peva, a tek što priča. Kad god zagusti, pred izbore, on izda novi album i krene na promo turneju. Dok si rek’o „procent“ on navuče 5 % i eto ga u parlamentu. U slobodno vreme zida žičare po Kopaoniku i  tuži se sa dnevnim listom „Kurir“. Za sada naš ministar vodi sa  3:0 ali „Kuriri“ ne odustaju. Zato je Dinka rešio da im zabiberi novim Zakonom o informisanju i tako završi priču jednom za svagda. To što je zakon neustavan. antievropski i prosto rečeno presedan, to njega ne jedi previše. Ko se sa Krađom kači taj je bostan obr’o. Ako to znači da treba da ide i kontra EU, koalicijonih partnera i cele javnosti, neka bude. Kad ustreba on će opet na turneju i rešena stvar.

Diana Ogulinarod Dragutinović je poseban cvet u ovoj bašti. Smatraju je vrsnim ekonomskim stručnjakom koji drži ekonomiju u malom prstu. Problem je samo što ta ekonomija nikako da izađe iz prsta pa ona u nedostatku svojih moći koristi staru dobru šemu „Ako ti treba para oguli narod. Narod je stoka.“ Pored burne reakcije javnosti na njene deračke predloge, ona je kako sama kaže ostala principijelna i ne mrda od rečenog. Problem je samo što je principejelna po našim leđima. Pored toga, izgleda kao Gargamel posle kiše.

Jedno je sigurno, teško nama s njima. Spasavaj se ko može.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s